Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy barszczyk zapraszam po przepis
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113087
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 477
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 808
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 607
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113087
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 477
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 808
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 607
Składniki
Ulubione kości doje do garnka z zimna wodą gotuję do miękkości z łyżeczką soli listkami laurowymi i ziarnami ziela angielskiego .Ugotowane kości wyjmuje z wywaru i wrzucam do garnka świeże warzywa lub suszone i szczaw ze słoiczka oraz pokrojona w kostkę lub plasterki kiełbasa i gotuje 15 minut .
W drugim garnku gotuje w osolonej wodzie jajka 10 minut od momentu zagotowania wody i hartuje je w zimnej wodzie ,
Do gotującego sie barszczu będę dodawać barszcze z torebki które rozpuszczam w szkl wody z łyżką maki mieszam by nie było grudek i wlewam po woli do garnka cały czas mieszam zawartość garnka i gotuje jeszcze 5 minut .
Jajko obieram kroje na 4 daje do głębokiej miseczki i zalewam barszczem i gotowe smacznego ,po dokładne wykonanie zapraszam na film.