Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy barszczyk zapraszam po przepis
Składniki
Ulubione kości doje do garnka z zimna wodą gotuję do miękkości z łyżeczką soli listkami laurowymi i ziarnami ziela angielskiego .Ugotowane kości wyjmuje z wywaru i wrzucam do garnka świeże warzywa lub suszone i szczaw ze słoiczka oraz pokrojona w kostkę lub plasterki kiełbasa i gotuje 15 minut .
W drugim garnku gotuje w osolonej wodzie jajka 10 minut od momentu zagotowania wody i hartuje je w zimnej wodzie ,
Do gotującego sie barszczu będę dodawać barszcze z torebki które rozpuszczam w szkl wody z łyżką maki mieszam by nie było grudek i wlewam po woli do garnka cały czas mieszam zawartość garnka i gotuje jeszcze 5 minut .
Jajko obieram kroje na 4 daje do głębokiej miseczki i zalewam barszczem i gotowe smacznego ,po dokładne wykonanie zapraszam na film.