Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Buraki umyć i przekroić na pół, włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać obraną cebulę, seler i por w całości, dodać sól. Kiedy wywar zacznie wrzeć dodać ocet. Gotować na małym ogniu do miękkości, nie może wrzeć.
Gdy buraki będą miękkie, wywar odstawić w chłodne miejsce. Jabłka pokroić w skórkach w ćwiartki i wykroić gniazda. Włożyć na wierzch wywaru i pozostawić do leżakowania przez całą noc.
Następnie buraki wyjąć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić z powrotem do wywaru. Zagotować. Na końcu dodać czosnek i pieprz. Jeżeli chcemy podać klarowny barszcz przed podaniem przecedzamy. Barszcz można podawać z uszkami, pasztecikami lub krokietem.