Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1166
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38519
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1166
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38519
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Składniki
Buraki umyć i przekroić na pół, włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać obraną cebulę, seler i por w całości, dodać sól. Kiedy wywar zacznie wrzeć dodać ocet. Gotować na małym ogniu do miękkości, nie może wrzeć.
Gdy buraki będą miękkie, wywar odstawić w chłodne miejsce. Jabłka pokroić w skórkach w ćwiartki i wykroić gniazda. Włożyć na wierzch wywaru i pozostawić do leżakowania przez całą noc.
Następnie buraki wyjąć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić z powrotem do wywaru. Zagotować. Na końcu dodać czosnek i pieprz. Jeżeli chcemy podać klarowny barszcz przed podaniem przecedzamy. Barszcz można podawać z uszkami, pasztecikami lub krokietem.