Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1366
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3531
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1184
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1366
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3531
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1184
Składniki
Buraki umyć i przekroić na pół, włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać obraną cebulę, seler i por w całości, dodać sól. Kiedy wywar zacznie wrzeć dodać ocet. Gotować na małym ogniu do miękkości, nie może wrzeć.
Gdy buraki będą miękkie, wywar odstawić w chłodne miejsce. Jabłka pokroić w skórkach w ćwiartki i wykroić gniazda. Włożyć na wierzch wywaru i pozostawić do leżakowania przez całą noc.
Następnie buraki wyjąć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić z powrotem do wywaru. Zagotować. Na końcu dodać czosnek i pieprz. Jeżeli chcemy podać klarowny barszcz przed podaniem przecedzamy. Barszcz można podawać z uszkami, pasztecikami lub krokietem.