Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony z botwinką na gorąco polecam szczególnie w chłodniejsze dni lata, rewelacyjnie smakuje też na zimno.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 242
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 242
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Buraczki i marchewki obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, a następnie wrzucamy do garnka dodając poszatkowane liście i łodygi od buraczków, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, udka z kurczaka, liście laurowe, ziele angielski, kostki rosołowe i przyprawę do zup.
Wszystko zalewamy woda i gotujemy na średnim ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je z zupy, przestudzamy , obieramy z kości i rozdrabniamy na mniejsze kawałki wrzucając z powrotem do zupy razem z natka pietruszki, koperkiem i octem. Zupę doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Do barszczu dodajemy spienioną śmietanę i doprawiamy pieprzem i solą w razie konieczności. Smacznego !!!