Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony z botwinką na gorąco polecam szczególnie w chłodniejsze dni lata, rewelacyjnie smakuje też na zimno.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 767
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8722
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3120
Polecam.
Odsłon: 1919
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 767
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8722
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3120
Polecam.
Odsłon: 1919
Składniki
Buraczki i marchewki obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, a następnie wrzucamy do garnka dodając poszatkowane liście i łodygi od buraczków, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, udka z kurczaka, liście laurowe, ziele angielski, kostki rosołowe i przyprawę do zup.
Wszystko zalewamy woda i gotujemy na średnim ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je z zupy, przestudzamy , obieramy z kości i rozdrabniamy na mniejsze kawałki wrzucając z powrotem do zupy razem z natka pietruszki, koperkiem i octem. Zupę doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Do barszczu dodajemy spienioną śmietanę i doprawiamy pieprzem i solą w razie konieczności. Smacznego !!!