Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony z botwinką na gorąco polecam szczególnie w chłodniejsze dni lata, rewelacyjnie smakuje też na zimno.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1319
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25015
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1319
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25015
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 130
Składniki
Buraczki i marchewki obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, a następnie wrzucamy do garnka dodając poszatkowane liście i łodygi od buraczków, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, udka z kurczaka, liście laurowe, ziele angielski, kostki rosołowe i przyprawę do zup.
Wszystko zalewamy woda i gotujemy na średnim ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je z zupy, przestudzamy , obieramy z kości i rozdrabniamy na mniejsze kawałki wrzucając z powrotem do zupy razem z natka pietruszki, koperkiem i octem. Zupę doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Do barszczu dodajemy spienioną śmietanę i doprawiamy pieprzem i solą w razie konieczności. Smacznego !!!