Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten barszcz pochodzi z kuchni litewskiej. PS : "Aby ocenić litewskie pieśni i potrawy, Trzeba mieć zdrowie, na wsi żyć, wracać z obławy. " Adam Mickiewicz.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8080
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1308
Polecam.
Odsłon: 396
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8080
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1308
Polecam.
Odsłon: 396
Składniki
Z mięsa i włoszczyzny ugotowałem bulion z dodatkiem wędliny. Ugotowane warzywa wyjąłem, mięso i kiełbasę również. Warzywa pokroiłem w kostkę. Kiełbasę w plasterki a żeberka na mniejsze kawałki. Kapustę poszatkowałem, udusiłem w rondelku z pozłotą od bulionu. Następnie dodałem do tego makę, wymieszałem, rozprowadziłem bulionem. Wszystkie składniki połączyłem z bulionem, gotowałem jeszcze kilka minut, dołożywszy miąższ z kilku pomidorów, pokrojonych i pozbawionych pestek oraz wlaniu szklanki kwasu burakowego. Przed podaniem zabieliłem śmietaną.