Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten barszcz pochodzi z kuchni litewskiej. PS : "Aby ocenić litewskie pieśni i potrawy, Trzeba mieć zdrowie, na wsi żyć, wracać z obławy. " Adam Mickiewicz.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1877
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8429
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 795
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254387
Polecam.
Odsłon: 1531
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1877
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8429
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 795
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254387
Polecam.
Odsłon: 1531
Składniki
Z mięsa i włoszczyzny ugotowałem bulion z dodatkiem wędliny. Ugotowane warzywa wyjąłem, mięso i kiełbasę również. Warzywa pokroiłem w kostkę. Kiełbasę w plasterki a żeberka na mniejsze kawałki. Kapustę poszatkowałem, udusiłem w rondelku z pozłotą od bulionu. Następnie dodałem do tego makę, wymieszałem, rozprowadziłem bulionem. Wszystkie składniki połączyłem z bulionem, gotowałem jeszcze kilka minut, dołożywszy miąższ z kilku pomidorów, pokrojonych i pozbawionych pestek oraz wlaniu szklanki kwasu burakowego. Przed podaniem zabieliłem śmietaną.