Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 103

Dodano:

Odsłon: 564

Bardzo smaczna i sycąca zupa

Składniki

  • 20dkg wołowiny
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 cebula
  • 2 ziemniaki
  • 3 czerwone buraki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • Kawałek włoskiej kapusty
  • 1 szklanka soku z buraków
  • 1 łyżka oleju
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna pieprzu
  • Sól
  • Cukier
  • Śmietana
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Barszcz ukraiński

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, posiekać,, podsmażyć na oleju. Mięso pokroić na małe kawałki.

  2. Na wrzącą wodę wrzucić mięso, cebulę, pokrojone warzywa, liście laurowe, pieprz, przyprawić i gotować do małym ogniu.

  3. Kiedy mięso i warzywa będą miękkie dodać fasolę i sok z buraków. Podgotować i zaprawiać śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 20 sierpnia Uwielbiamy taki barszcz - wygląda i smakuje przepysznie! A przy okazji samo zdrowie na talerzu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń