Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubimy łączyć kuchnie świata, jednak bardziej zależy nam na nie marnowaniu jedzenia. To podstawa racjonalnego gotowania.
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 13
Polecam.
Odsłon: 759
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2033
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 13
Polecam.
Odsłon: 759
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2033
Składniki
Mięso smażymy w „suchym” garnku, szpatułką rozdrabniając je. Włoszczyznę obieramy, dodajemy do mięsa razem z liśćmi i zielem angielskim. Zalewamy zimną wodą (1,5 litra). Gotujemy 20 min. Warzywa wyciągamy, marchew kroimy na plastry, seler w kostkę. Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min., po czym wrzucamy marchew i seler, pokrojone pomidory wraz z zalewą, koncentrat barszczu, gałkę muszkatołową, fasolę z zalewą, posiekaną kapustę. Całość gotujemy kolejny kwadrans, do smaku doprawiając ketchupem, solą oraz pieprzem.