Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubimy łączyć kuchnie świata, jednak bardziej zależy nam na nie marnowaniu jedzenia. To podstawa racjonalnego gotowania.
Cóż wiele pisać - pyyszne pierogi z mięsem, które pokocha każdy! ;)
Odsłon: 78318
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 524
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4471
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 524
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4471
Składniki
Mięso smażymy w „suchym” garnku, szpatułką rozdrabniając je. Włoszczyznę obieramy, dodajemy do mięsa razem z liśćmi i zielem angielskim. Zalewamy zimną wodą (1,5 litra). Gotujemy 20 min. Warzywa wyciągamy, marchew kroimy na plastry, seler w kostkę. Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min., po czym wrzucamy marchew i seler, pokrojone pomidory wraz z zalewą, koncentrat barszczu, gałkę muszkatołową, fasolę z zalewą, posiekaną kapustę. Całość gotujemy kolejny kwadrans, do smaku doprawiając ketchupem, solą oraz pieprzem.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa chrzanowa
Zupy
Krem porowo-pieczarkowy na rosole
Zupy
Niedzielny rosół na mięsie
Zupy
Podkarpacki barszcz Wielkanoncy z białą kiełbasą.
Zupa chrzanowa
Pyszna, pożywna zupa chrzanowa idealna na Wielkanoc :) Gęsta, wyrazista w sma...
Odsłon: 360
Krem porowo-pieczarkowy na rosole
Gdy zostanie nam rosół, a na pomidorową już nie możemy patrzeć, proponuję tę...
Odsłon: 52