Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na barszcz wegetariański, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zamiast wody użyć wywaru mięsnego.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1711
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 48
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 97
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1711
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 48
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 97
Składniki
Fasolę zalać wodą i odstawić na kilka godzin. Następnie wodę odlać, fasolę opłukać, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości.
Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i buraki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do gotującej się fasoli wraz z zielem angielskim.
Kiedy warzywa będą miękkie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, sól i gotować do miękkości.
Przed podaniem można dodać jogurt naturalny, ważne jednak aby nie dodawać go do wrzącej zupy, gdyż może się zwarzyć.