Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z kołdunami jest jedną z tradycyjnych potraw kuchni białoruskiej.
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 47
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 693
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2262
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 44
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 47
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 693
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2262
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 44
Składniki
Ugotuj wywar, dodaj starte buraki, posiekany czosnek i włoszczyznę. Gotuj 30 min. Przecedź, dopraw, dodaj koncentrat. 2. Mąkę przesiej na stolnicę, wbij umyte jajko, zarób ciasto nożem, wlewając cienkim strumieniem wodę. Zrób wolne ciasto, dokładnie wyrabiając ręką. Mięso umyj, zmiel, połącz z drobno pokrojonymi ogórkami i żółtkiem, dopraw. Ciasto podziel na części, rozwałkuj, wykrawaj kieliszkiem lub foremką krążki. Na krążek nałóż nadzienie wielkości orzecha laskowego, nakryj drugim krążkiem ciasta, zlep brzegi. Przygotowane kołduny podsmaż na oliwie, zalej rosołem połączonym z cukrem, przyprawami oraz obraną, opłukaną i zmieloną cebulą, zapiecz w gorącym piekarniku. 3. Po kilka kołdunów wkładaj do bulionówek, zalewaj barszczem.