Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z kołdunami jest jedną z tradycyjnych potraw kuchni białoruskiej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11150
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11715
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1229
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11150
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11715
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1229
Składniki
Ugotuj wywar, dodaj starte buraki, posiekany czosnek i włoszczyznę. Gotuj 30 min. Przecedź, dopraw, dodaj koncentrat. 2. Mąkę przesiej na stolnicę, wbij umyte jajko, zarób ciasto nożem, wlewając cienkim strumieniem wodę. Zrób wolne ciasto, dokładnie wyrabiając ręką. Mięso umyj, zmiel, połącz z drobno pokrojonymi ogórkami i żółtkiem, dopraw. Ciasto podziel na części, rozwałkuj, wykrawaj kieliszkiem lub foremką krążki. Na krążek nałóż nadzienie wielkości orzecha laskowego, nakryj drugim krążkiem ciasta, zlep brzegi. Przygotowane kołduny podsmaż na oliwie, zalej rosołem połączonym z cukrem, przyprawami oraz obraną, opłukaną i zmieloną cebulą, zapiecz w gorącym piekarniku. 3. Po kilka kołdunów wkładaj do bulionówek, zalewaj barszczem.