Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z kołdunami jest jedną z tradycyjnych potraw kuchni białoruskiej.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10120
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2748
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1871
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3976
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10120
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2748
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1871
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3976
Składniki
Ugotuj wywar, dodaj starte buraki, posiekany czosnek i włoszczyznę. Gotuj 30 min. Przecedź, dopraw, dodaj koncentrat. 2. Mąkę przesiej na stolnicę, wbij umyte jajko, zarób ciasto nożem, wlewając cienkim strumieniem wodę. Zrób wolne ciasto, dokładnie wyrabiając ręką. Mięso umyj, zmiel, połącz z drobno pokrojonymi ogórkami i żółtkiem, dopraw. Ciasto podziel na części, rozwałkuj, wykrawaj kieliszkiem lub foremką krążki. Na krążek nałóż nadzienie wielkości orzecha laskowego, nakryj drugim krążkiem ciasta, zlep brzegi. Przygotowane kołduny podsmaż na oliwie, zalej rosołem połączonym z cukrem, przyprawami oraz obraną, opłukaną i zmieloną cebulą, zapiecz w gorącym piekarniku. 3. Po kilka kołdunów wkładaj do bulionówek, zalewaj barszczem.