Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z kołdunami jest jedną z tradycyjnych potraw kuchni białoruskiej.
Ugotuj wywar, dodaj starte buraki, posiekany czosnek i włoszczyznę. Gotuj 30 min. Przecedź, dopraw, dodaj koncentrat. 2. Mąkę przesiej na stolnicę, wbij umyte jajko, zarób ciasto nożem, wlewając cienkim strumieniem wodę. Zrób wolne ciasto, dokładnie wyrabiając ręką. Mięso umyj, zmiel, połącz z drobno pokrojonymi ogórkami i żółtkiem, dopraw. Ciasto podziel na części, rozwałkuj, wykrawaj kieliszkiem lub foremką krążki. Na krążek nałóż nadzienie wielkości orzecha laskowego, nakryj drugim krążkiem ciasta, zlep brzegi. Przygotowane kołduny podsmaż na oliwie, zalej rosołem połączonym z cukrem, przyprawami oraz obraną, opłukaną i zmieloną cebulą, zapiecz w gorącym piekarniku. 3. Po kilka kołdunów wkładaj do bulionówek, zalewaj barszczem.
Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy z...
Odsłon: 2180
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 54
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 67
Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy z...
Odsłon: 2180
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 54
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 67
Składniki
Ugotuj wywar, dodaj starte buraki, posiekany czosnek i włoszczyznę. Gotuj 30 min. Przecedź, dopraw, dodaj koncentrat. 2. Mąkę przesiej na stolnicę, wbij umyte jajko, zarób ciasto nożem, wlewając cienkim strumieniem wodę. Zrób wolne ciasto, dokładnie wyrabiając ręką. Mięso umyj, zmiel, połącz z drobno pokrojonymi ogórkami i żółtkiem, dopraw. Ciasto podziel na części, rozwałkuj, wykrawaj kieliszkiem lub foremką krążki. Na krążek nałóż nadzienie wielkości orzecha laskowego, nakryj drugim krążkiem ciasta, zlep brzegi. Przygotowane kołduny podsmaż na oliwie, zalej rosołem połączonym z cukrem, przyprawami oraz obraną, opłukaną i zmieloną cebulą, zapiecz w gorącym piekarniku. 3. Po kilka kołdunów wkładaj do bulionówek, zalewaj barszczem.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z botwinki
Zupy
Wiosenna zupa z kalarepy
Zupy
Zupa pieczarkowo ogórkowa ze schabem
Zupy
Zupa kukurydziana
Zupa z botwinki
Oto najlepsza i najprostsza zupa z botwinki. Wiosną będzie ciekawą alternatyw...
Odsłon: 16
Wiosenna zupa z kalarepy
Kalarepa to warzywo, które najczęściej spożywamy na surowo. Nie ma jednak żad...
Odsłon: 21