Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała zupa krem warzywna z pietruszką /korzeniem/ w roli głównej z lekko pikantnymi mielonymi. Zupa z mięsnym wkładem:)
Wszystkie warzywa oczyszczamy i kroimy w kostkę. W rondelku roztapiamy masło i szklimy na nim posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ziemniaki, pietruszkę i marchew. Dusimy na maśle 3-4 min mieszając często by warzywa się nie przypaliły. Wlewamy bulion - powinno go być ok. 1,5 cm nad poziom warzyw. Dodajemy seler naciowy, ziele angielskie i liść laurowy /ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem/.Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Liść laurowy wyjmujemy a zupę z warzywami miksujemy na krem.
W między czasie kiedy warzywa się gotują przygotowujemy mielone. Bułkę zalewamy ciepłym bulionem, odstawiamy na kwadrans, odciskamy z nadmiaru płynu i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy też jajko i przyprawy - mielone powinny być lekko pikantne - i dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju.
Gorącą zupę nalewamy do miseczek i dokładamy mielone - łagodny smak zupy wspaniale uzupełnia pikantny smak mielonych:)
Popularna,lubiana przez wiele osób zupa.
Odsłon: 834
Zupa pieczarkowa z makaronem. Pyszna, lekka i pożywna. Polecam!
Odsłon: 5262
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10157
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10157
Składniki
Wszystkie warzywa oczyszczamy i kroimy w kostkę. W rondelku roztapiamy masło i szklimy na nim posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ziemniaki, pietruszkę i marchew. Dusimy na maśle 3-4 min mieszając często by warzywa się nie przypaliły. Wlewamy bulion - powinno go być ok. 1,5 cm nad poziom warzyw. Dodajemy seler naciowy, ziele angielskie i liść laurowy /ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem/.Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Liść laurowy wyjmujemy a zupę z warzywami miksujemy na krem. W między czasie kiedy warzywa się gotują przygotowujemy mielone. Bułkę zalewamy ciepłym bulionem, odstawiamy na kwadrans, odciskamy z nadmiaru płynu i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy też jajko i przyprawy - mielone powinny być lekko pikantne - i dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju. Gorącą zupę nalewamy do miseczek i dokładamy mielone - łagodny smak zupy wspaniale uzupełnia pikantny smak mielonych:)
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 210
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 190