Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała zupa krem warzywna z pietruszką /korzeniem/ w roli głównej z lekko pikantnymi mielonymi. Zupa z mięsnym wkładem:)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17985
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 17985
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Składniki
Wszystkie warzywa oczyszczamy i kroimy w kostkę. W rondelku roztapiamy masło i szklimy na nim posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ziemniaki, pietruszkę i marchew. Dusimy na maśle 3-4 min mieszając często by warzywa się nie przypaliły. Wlewamy bulion - powinno go być ok. 1,5 cm nad poziom warzyw. Dodajemy seler naciowy, ziele angielskie i liść laurowy /ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem/.Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Liść laurowy wyjmujemy a zupę z warzywami miksujemy na krem. W między czasie kiedy warzywa się gotują przygotowujemy mielone. Bułkę zalewamy ciepłym bulionem, odstawiamy na kwadrans, odciskamy z nadmiaru płynu i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy też jajko i przyprawy - mielone powinny być lekko pikantne - i dokładnie wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy pulpety i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju. Gorącą zupę nalewamy do miseczek i dokładamy mielone - łagodny smak zupy wspaniale uzupełnia pikantny smak mielonych:)