Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny boeuf Stroganow, gotujemy polędwicy wołowej, której cena aktualnie jest bardzo wysoka. Trochę zmodyfikowałam mój przepis, dodawałam polędwiczkę wieprzową. Zupa jest bardzo sycąca, często przygotowuję w chłodniejsze dni.
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 109
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 109
Składniki
Polędwicę wieprzową i wołową pokroić w paski posypać czarnym pieprzem odstawić na 3 godz. Pokrojone mięso podsmażyć na maśle klarowanym. Podsmażone mięso przełożyć do garnka. Cebulę obrać poszatkować na plasterki, podsmażyć dodać do mięsa. Prawdziwki pokroić podsmażyć na maśle klarowanym na złoty kolor przełożyć do garnka. Ogórki pokroić w plasterki dodać do pozostałych składników zupy. Paprykę pokroić na kawałki włożyć do pozostałych składników. Wszystkie składniki zalewamy gorącą wodą. Dodać przyprawy do smaku: liście laurowe ziele angielskie pieprz, chilli paprykę ostrą i słodką, sól do smaku. Gotować na bardzo wolnym ogniu aż mięso będzie mięciutkie