Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa, bardzo treściwa i pyszna.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 332
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2216
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1748
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 332
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2216
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1748
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 407
Składniki
Większe kawałki mięsa,trochę jeszcze pokroić i podsmażyć na tłuszczu.
Boczek też pokroić w kostkę i podsmażyć. Tak samo cebulę pokroić i podsmażyć na wytopionym boczku.
Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę jak i resztę warzyw.Pomidory z puszki, można też trochę poprzecinać.
Mięso z boczkiem i cebulą, przełożyć do garnka i zalać gorącą wodą, tak żeby było przykryte.Przyprawić i dusimy ok.1 godz.pod przykrywką. Często mieszając w razie potrzeby dolewając gorącej wody.Jak już mięso jest miękkie to dodać warzywa, odpowiednio gorącej wody i gotować do ich miękkości. Zaciągnąć śmietanką wymieszaną z mąką, dodać pokrojone serki i przyprawić danie w miarę potrzeby.
Podawać z pieczywem.