Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa, bardzo treściwa i pyszna.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15517
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4656
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 334
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2814
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15517
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4656
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 334
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2814
Składniki
Większe kawałki mięsa,trochę jeszcze pokroić i podsmażyć na tłuszczu.
Boczek też pokroić w kostkę i podsmażyć. Tak samo cebulę pokroić i podsmażyć na wytopionym boczku.
Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę jak i resztę warzyw.Pomidory z puszki, można też trochę poprzecinać.
Mięso z boczkiem i cebulą, przełożyć do garnka i zalać gorącą wodą, tak żeby było przykryte.Przyprawić i dusimy ok.1 godz.pod przykrywką. Często mieszając w razie potrzeby dolewając gorącej wody.Jak już mięso jest miękkie to dodać warzywa, odpowiednio gorącej wody i gotować do ich miękkości. Zaciągnąć śmietanką wymieszaną z mąką, dodać pokrojone serki i przyprawić danie w miarę potrzeby.
Podawać z pieczywem.