Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa bardzo wiosenna, zdrowa i smaczna.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11909
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1307
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3692
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11909
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1307
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3692
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Dodajemy do wcześniej przygotowanego wywaru (może być również taki z kostki rosołowej) i gotujemy ok 20 min. Po tym czasie do zupy dodajemy posiekaną botwinkę i gotujemy kolejne 10 - 15 min. Dodajemy sól i pieprz do smaku, a w razie konieczności możemy również doprawić zupę cukrem. Zakwaszamy świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, następnie zabielamy śmietaną. Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem.