Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa bardzo wiosenna, zdrowa i smaczna.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7553
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 39
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257638
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7553
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 39
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257638
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Dodajemy do wcześniej przygotowanego wywaru (może być również taki z kostki rosołowej) i gotujemy ok 20 min. Po tym czasie do zupy dodajemy posiekaną botwinkę i gotujemy kolejne 10 - 15 min. Dodajemy sól i pieprz do smaku, a w razie konieczności możemy również doprawić zupę cukrem. Zakwaszamy świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, następnie zabielamy śmietaną. Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem.