Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa bardzo wiosenna, zdrowa i smaczna.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 69
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 147
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 412
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 259
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 69
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 147
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 412
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 259
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Dodajemy do wcześniej przygotowanego wywaru (może być również taki z kostki rosołowej) i gotujemy ok 20 min. Po tym czasie do zupy dodajemy posiekaną botwinkę i gotujemy kolejne 10 - 15 min. Dodajemy sól i pieprz do smaku, a w razie konieczności możemy również doprawić zupę cukrem. Zakwaszamy świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, następnie zabielamy śmietaną. Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem.