Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa bardzo wiosenna, zdrowa i smaczna.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 253
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 536
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 718
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1141
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 227
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6110
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 253
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 536
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 718
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1141
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 227
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6110
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Dodajemy do wcześniej przygotowanego wywaru (może być również taki z kostki rosołowej) i gotujemy ok 20 min. Po tym czasie do zupy dodajemy posiekaną botwinkę i gotujemy kolejne 10 - 15 min. Dodajemy sól i pieprz do smaku, a w razie konieczności możemy również doprawić zupę cukrem. Zakwaszamy świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, następnie zabielamy śmietaną. Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem.