Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z botwiny z ziemniakami i jajkiem to idealna zupa na lato.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 394
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2772
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 394
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2772
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Składniki
Buraczki od botwiny kroimy w kostkę lub paski, marchew, pietruszkę, selera również , ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, łodygi i liście botwiny siekamy razem z lubczykiem , dodajemy ziele, liście i pieprz . Wszystko wrzucamy do garnka zalewamy wodą lub bulionem, gotujemy do miękkości warzyw .
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagęszczamy mąką i śmietaną . Na koniec doprawiamy cukrem, sokiem z cytryny i ewentualnie octem jabłkowym .
Botwinkę podajemy z jajkiem posypaną świeżym koperkiem ,