Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z botwiny z ziemniakami i jajkiem to idealna zupa na lato.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 158
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37481
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 158
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37481
Składniki
Buraczki od botwiny kroimy w kostkę lub paski, marchew, pietruszkę, selera również , ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, łodygi i liście botwiny siekamy razem z lubczykiem , dodajemy ziele, liście i pieprz . Wszystko wrzucamy do garnka zalewamy wodą lub bulionem, gotujemy do miękkości warzyw .
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagęszczamy mąką i śmietaną . Na koniec doprawiamy cukrem, sokiem z cytryny i ewentualnie octem jabłkowym .
Botwinkę podajemy z jajkiem posypaną świeżym koperkiem ,