Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brodo to włoski odpowiednik naszego rosołu – bulion gotowany powoli na mięsie, warzywach i ziołach. Różni się nieco od polskiej wersji: ma delikatniejszy smak, jest mniej tłusty i często wzbogacony selerem naciowym. Największym zaskoczeniem jest jednak sposób podania – zamiast makaronu dodaje się do niego tortellini z mięsnym farszem. To danie sycące, a przy tym zaskakujące swoją prostotą i głębią smaku.
Duży garnek, garnek, nóż, deska do krojenia, sitko
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1228
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457826
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1485
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2294
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 596
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1228
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457826
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1485
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2294
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 596
Składniki
W dużym garnku umieść części kurczaka, obraną cebulę, pokrojoną w kostkę marchewki, ząbek czosnku i seler. Zalej zimną wodą i powoli doprowadź do wrzenia. Usuń szumowiny.
Zmniejsz ogień i gotuj wywar na małym ogniu przez około 2 godziny, aż nabierze głębokiego smaku. Dopraw przyprawami.
Po ugotowaniu przecedź bulion przez sito.
Doprowadź bulion do wrzenia i dodaj do niego gotowe tortellini z mięsem. Gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Gotowym bulionem zalej tortellini w głębokich talerzach. Dodaj posiekanej natki pietruszki.