Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brodo to włoski odpowiednik naszego rosołu – bulion gotowany powoli na mięsie, warzywach i ziołach. Różni się nieco od polskiej wersji: ma delikatniejszy smak, jest mniej tłusty i często wzbogacony selerem naciowym. Największym zaskoczeniem jest jednak sposób podania – zamiast makaronu dodaje się do niego tortellini z mięsnym farszem. To danie sycące, a przy tym zaskakujące swoją prostotą i głębią smaku.
Duży garnek, garnek, nóż, deska do krojenia, sitko
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 313
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3700
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 313
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11123
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3700
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Składniki
W dużym garnku umieść części kurczaka, obraną cebulę, pokrojoną w kostkę marchewki, ząbek czosnku i seler. Zalej zimną wodą i powoli doprowadź do wrzenia. Usuń szumowiny.
Zmniejsz ogień i gotuj wywar na małym ogniu przez około 2 godziny, aż nabierze głębokiego smaku. Dopraw przyprawami.
Po ugotowaniu przecedź bulion przez sito.
Doprowadź bulion do wrzenia i dodaj do niego gotowe tortellini z mięsem. Gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Gotowym bulionem zalej tortellini w głębokich talerzach. Dodaj posiekanej natki pietruszki.