Do góry

Zupy Przepis na:

Brokułowa z kiełkami

Brokułowa z kiełkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2227

Dodano:

Odsłon: 182

Smaczna warzywna zupa, bardzo lubiana u mnie w domu. Dodatek śmietany kremówki nadaje jej niepowtarzalny smak.

Składniki

  • Bulion warzywny - 1 i 1/2 litra
  • Brokuł - 1 szt.
  • Marchew - 1 duża
  • Por - 1 szt.
  • Ziemniaki - 2 szt. (średnie)
  • Śmietana 36% - 200 g
  • Kiełki słonecznika - garść
  • Ser żółty - 100 g (tartego)
  • Sól, pieprz - do smaku
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchew i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, Brokuł dzielimy na różyczki. Pora kroimy w półplasterki. Pokrojone marchew, ziemniaki i pora zalewamy bulionem warzywnym (1 i 1/2 litra). Gdy warzywa będą prawi miękkie dorzucamy różyczki brokuła i gotujemy do miękkości. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy śmietanę kremówkę, mieszamy i zagotowujemy. Zupę nalewamy na talerz, na środek dajemy trochę kiełków słonecznika i startego żółtego sera. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń