Do góry

Zupy Przepis na:

Buraczkowa na kurczaku

Buraczkowa na kurczaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 169 Ocena: 718

Dodano:

Odsłon: 159

Dziś się znowu kiepsko czuje i tylko zupkę ugotuje, jest pyszna bo czerwona do zjedzenia przeznaczona.

Składniki

  • 1 korpus z kurczaka (mam swoje brojler),
  • 1 średnia marchew,
  • 6 czubatych łyżek buraczków startych ze słoika (mam swoje na zimę),
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 5 ziarenek ziela angielskiego,
  • 2 liście laurowe,
  • 6-8 ziemniaków (w zależności od gęstości zupy i wielkości ziemniaków),
  • 1 mała śmietana,
  • 1 łyżka cukru,
  • do smaku ocet.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.

  2. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liście laurowe,

  3. Po chwili natkę pietruszki, gotować do miękkości ziemniaków.

  4. Jak już ziemniaki są miękkie dodać buraczki doprawić do smaku solą lub kto czym lubi, cukrem i octem.

  5. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy,

  6. Zalać zupę

  7. zagotować.

  8. Uwielbiamy buraczkową w każdej postaci.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń