Do góry

Zupy Przepis na:

Buraczkowa z fasolą.

Buraczkowa z fasolą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 870

Dodano:

Odsłon: 253

Dziś dzień nowy kolorowy, słonko świeci cieszą się dzieci. Ja jak zwykle w garach siedzę aby uszczęśliwić rodzinę i przyjaciół którzy są u mnie.

Składniki

  • Dowolne porcje z kurczaka (mam swoje brojler),
  • 1 duża marchew,
  • 500 g buraczków w słoiku,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 1 mała śmietana 18 %,
  • 6-8 ziemniaków,
  • 1 puszka drobnej fasoli,
  • 1 łyżka cukru,
  • ocet według swego smaku.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 3 litry wody, dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa (za to że mam swoje to dość długo się gotuje i ubędzie co najmniej 1 litr wody).

  2. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i również gotować do miękkości ziemniaków.

  3. Jak już ziemniaki są miękkie dodać buraczki ze słoika (mam swoje), doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki.

  4. Dodać fasolę (wodę z fasoli odlać), gotować chwilkę.

  5. W międzyczasie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy.

  6. Zalać zupę zagotować.

  7. Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i również zagotować.

  8. Uwielbiamy buraczki w każdej postaci jednak w zupie najbardziej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń