Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna zupa kuchni portugalskiej. Z jarmużem i chorizo.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115910
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7895
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2982
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1414
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1252
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115910
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7895
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2982
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1414
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1252
Składniki
Jarmuż dokładnie wypłukałem ( tak aby woda nie zabarwiała się na zielono). Oderwałem delikatne listki, usunąłem zewnętrzne , twardsze. Ziemniaki i cebulę pokroiłem, zalałem gotującą się wodą z posiekanym czosnkiem i 3 łyżkami oliwy. Garnek przykryłem i przy niskiej temperaturze gotowałem do miękkości ziemniaków. W międzyczasie liście jarmużu zrolowałem i pokroiłem w cienkie paski. Gdy ziemniaki i cebula się ugotowały, wyjąłem je, zrobiłem puree, które dodałem do rosołu wraz z jarmużem i pokrojoną w grubsze plasterki kiełbasą. Doprawiłem do smaku solą. Doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień i gotowałem jeszcze ok. 15 minut. Udekorowałem natką pietruszki i wędzoną papryką.