Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna zupa kuchni portugalskiej. Z jarmużem i chorizo.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 224
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 235
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 559
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 160
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 224
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 235
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 559
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 160
Składniki
Jarmuż dokładnie wypłukałem ( tak aby woda nie zabarwiała się na zielono). Oderwałem delikatne listki, usunąłem zewnętrzne , twardsze. Ziemniaki i cebulę pokroiłem, zalałem gotującą się wodą z posiekanym czosnkiem i 3 łyżkami oliwy. Garnek przykryłem i przy niskiej temperaturze gotowałem do miękkości ziemniaków. W międzyczasie liście jarmużu zrolowałem i pokroiłem w cienkie paski. Gdy ziemniaki i cebula się ugotowały, wyjąłem je, zrobiłem puree, które dodałem do rosołu wraz z jarmużem i pokrojoną w grubsze plasterki kiełbasą. Doprawiłem do smaku solą. Doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień i gotowałem jeszcze ok. 15 minut. Udekorowałem natką pietruszki i wędzoną papryką.