Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takie upały najlepiej smakują chłodniki z młodych warzyw, które mam w swoim przydomowym ogródku.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 885
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2760
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3266
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 885
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2760
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3266
Składniki
Buraczki ugotować, zalać zimną wodą i obrać. Zetrzeć na dużych oczkach. Maślankę lub jogurt bądź kefir przelać do większego naczynia, dodać śmietankę, wymieszać. Połączyć ze startymi buraczkami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekany szczypiorek z koperkiem. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną cukru. Przed podaniem mocno schłodzić. Podać z ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo. Udekorować .