Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takie upały najlepiej smakują chłodniki z młodych warzyw, które mam w swoim przydomowym ogródku.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Buraczki ugotować, zalać zimną wodą i obrać. Zetrzeć na dużych oczkach. Maślankę lub jogurt bądź kefir przelać do większego naczynia, dodać śmietankę, wymieszać. Połączyć ze startymi buraczkami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekany szczypiorek z koperkiem. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną cukru. Przed podaniem mocno schłodzić. Podać z ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo. Udekorować .