Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takie upały najlepiej smakują chłodniki z młodych warzyw, które mam w swoim przydomowym ogródku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117662
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8181
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1873
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1429
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117662
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8181
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1873
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1429
Składniki
Buraczki ugotować, zalać zimną wodą i obrać. Zetrzeć na dużych oczkach. Maślankę lub jogurt bądź kefir przelać do większego naczynia, dodać śmietankę, wymieszać. Połączyć ze startymi buraczkami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekany szczypiorek z koperkiem. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną cukru. Przed podaniem mocno schłodzić. Podać z ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo. Udekorować .