Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takie upały najlepiej smakują chłodniki z młodych warzyw, które mam w swoim przydomowym ogródku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3871
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414931
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2420
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3871
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414931
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2420
Składniki
Buraczki ugotować, zalać zimną wodą i obrać. Zetrzeć na dużych oczkach. Maślankę lub jogurt bądź kefir przelać do większego naczynia, dodać śmietankę, wymieszać. Połączyć ze startymi buraczkami, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekany szczypiorek z koperkiem. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną cukru. Przed podaniem mocno schłodzić. Podać z ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo. Udekorować .