Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat jestem wielbicielką chłodników. Lekkie, pożywne, proste i szybkie w wykonaniu... same zalety. Dzisiaj proponuję chłodnik szczawiowy, ze szczawiu, który udało mi się zerwać, zanim mąż dorwał kosiarkę.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2043
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1206
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2330
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2043
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1206
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2330
Składniki
Szczaw opłukać pod bieżącą wodą, osączyć na sicie, drobno pokroić. Zagotować szklankę wody, wrzucić szczaw, gotować 2 minuty. Zdjąć z ognia, odstawić do wystudzenia. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić na połówki. Szczypiorek posiekać, ogórka obrać, pokroić w plasterki. Do zimnego szczawiu dodać szczypiorek, pokrojonego ogórka oraz jogurt naturalny. Chłodnik doprawić solą, mocno schłodzić. Podawać z jajkiem posypanym świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Smacznego.