Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat jestem wielbicielką chłodników. Lekkie, pożywne, proste i szybkie w wykonaniu... same zalety. Dzisiaj proponuję chłodnik szczawiowy, ze szczawiu, który udało mi się zerwać, zanim mąż dorwał kosiarkę.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326169
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12014
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16633
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5372
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326169
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12014
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16633
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5372
Składniki
Szczaw opłukać pod bieżącą wodą, osączyć na sicie, drobno pokroić. Zagotować szklankę wody, wrzucić szczaw, gotować 2 minuty. Zdjąć z ognia, odstawić do wystudzenia. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić na połówki. Szczypiorek posiekać, ogórka obrać, pokroić w plasterki. Do zimnego szczawiu dodać szczypiorek, pokrojonego ogórka oraz jogurt naturalny. Chłodnik doprawić solą, mocno schłodzić. Podawać z jajkiem posypanym świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Smacznego.