Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pysznego i lekkiego obiadu na lato? Na upały świetnie sprawdzi się chłodnik truskawkowy. Świeże owoce dodają słodyczy daniu, które idealnie orzeźwia i syci. Wypróbuj już dziś!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7966
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2151
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 659
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7966
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2151
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 659
Składniki
Umyj i obierz truskawki z szypułek. Zblenduj owoce na jednolitą masę, następnie dodaj cukier puder i cukier wanilinowy. Zmiksuj do połączenia składników.
Powoli dolewaj jogurt (porcjami) i na małych obrotach dalej miksuj. Gotową zupę wstaw do lodówki na godzinę, aby porządnie się schłodziła.
Następnie wyjmij, przelej do miski, udekoruj kleksem bitej śmietany i świeżymi listkami mięty. Chłodnik truskawkowy gotowy!