Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pysznego i lekkiego obiadu na lato? Na upały świetnie sprawdzi się chłodnik truskawkowy. Świeże owoce dodają słodyczy daniu, które idealnie orzeźwia i syci. Wypróbuj już dziś!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4128
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1120
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 243
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34270
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4128
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1120
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 243
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34270
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Składniki
Umyj i obierz truskawki z szypułek. Zblenduj owoce na jednolitą masę, następnie dodaj cukier puder i cukier wanilinowy. Zmiksuj do połączenia składników.
Powoli dolewaj jogurt (porcjami) i na małych obrotach dalej miksuj. Gotową zupę wstaw do lodówki na godzinę, aby porządnie się schłodziła.
Następnie wyjmij, przelej do miski, udekoruj kleksem bitej śmietany i świeżymi listkami mięty. Chłodnik truskawkowy gotowy!