Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pysznego i lekkiego obiadu na lato? Na upały świetnie sprawdzi się chłodnik truskawkowy. Świeże owoce dodają słodyczy daniu, które idealnie orzeźwia i syci. Wypróbuj już dziś!
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 95
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 173
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 45
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 187
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 95
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 173
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 45
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 187
Składniki
Umyj i obierz truskawki z szypułek. Zblenduj owoce na jednolitą masę, następnie dodaj cukier puder i cukier wanilinowy. Zmiksuj do połączenia składników.
Powoli dolewaj jogurt (porcjami) i na małych obrotach dalej miksuj. Gotową zupę wstaw do lodówki na godzinę, aby porządnie się schłodziła.
Następnie wyjmij, przelej do miski, udekoruj kleksem bitej śmietany i świeżymi listkami mięty. Chłodnik truskawkowy gotowy!