Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pysznego i lekkiego obiadu na lato? Na upały świetnie sprawdzi się chłodnik truskawkowy. Świeże owoce dodają słodyczy daniu, które idealnie orzeźwia i syci. Wypróbuj już dziś!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 19167
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 125
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 275
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 354
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 19167
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 125
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 275
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 354
Składniki
Umyj i obierz truskawki z szypułek. Zblenduj owoce na jednolitą masę, następnie dodaj cukier puder i cukier wanilinowy. Zmiksuj do połączenia składników.
Powoli dolewaj jogurt (porcjami) i na małych obrotach dalej miksuj. Gotową zupę wstaw do lodówki na godzinę, aby porządnie się schłodziła.
Następnie wyjmij, przelej do miski, udekoruj kleksem bitej śmietany i świeżymi listkami mięty. Chłodnik truskawkowy gotowy!