Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pysznego i lekkiego obiadu na lato? Na upały świetnie sprawdzi się chłodnik truskawkowy. Świeże owoce dodają słodyczy daniu, które idealnie orzeźwia i syci. Wypróbuj już dziś!
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 281
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3860
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6218
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 281
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3860
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6218
Składniki
Umyj i obierz truskawki z szypułek. Zblenduj owoce na jednolitą masę, następnie dodaj cukier puder i cukier wanilinowy. Zmiksuj do połączenia składników.
Powoli dolewaj jogurt (porcjami) i na małych obrotach dalej miksuj. Gotową zupę wstaw do lodówki na godzinę, aby porządnie się schłodziła.
Następnie wyjmij, przelej do miski, udekoruj kleksem bitej śmietany i świeżymi listkami mięty. Chłodnik truskawkowy gotowy!