Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający chłodnik arbuzowy, który doskonale sprawdzi się w roli lekkiego posiłku w upalne dni. Świetnie gasi pragnienie. Podany z dodatkiem świeżych ogórków i limonki smakuje rewelacyjnie.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17230
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 123
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 109
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4864
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7575
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17230
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 123
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 109
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4864
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7575
Składniki
Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki i skórkę, przekładamy do blendera kielichowego. Dodajemy sól, pieprz ziołowy, syrop z agawy, sok z limonki i kilka listków mięty. Składniki miksujemy.
Ogórka i paprykę myjemy. Warzywa kroimy w kostkę.
Chłodnik z arbuza przelewamy do miseczek. Serwujemy z pokrojoną papryką, ogórkiem i listkami bazylii. Przed podaniem warto schłodzić zupę w lodówce. Smacznego!