Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający chłodnik arbuzowy, który doskonale sprawdzi się w roli lekkiego posiłku w upalne dni. Świetnie gasi pragnienie. Podany z dodatkiem świeżych ogórków i limonki smakuje rewelacyjnie.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 449
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 114
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 37
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 449
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 114
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 37
Składniki
Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki i skórkę, przekładamy do blendera kielichowego. Dodajemy sól, pieprz ziołowy, syrop z agawy, sok z limonki i kilka listków mięty. Składniki miksujemy.
Ogórka i paprykę myjemy. Warzywa kroimy w kostkę.
Chłodnik z arbuza przelewamy do miseczek. Serwujemy z pokrojoną papryką, ogórkiem i listkami bazylii. Przed podaniem warto schłodzić zupę w lodówce. Smacznego!