Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający chłodnik arbuzowy, który doskonale sprawdzi się w roli lekkiego posiłku w upalne dni. Świetnie gasi pragnienie. Podany z dodatkiem świeżych ogórków i limonki smakuje rewelacyjnie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3826
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3826
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki i skórkę, przekładamy do blendera kielichowego. Dodajemy sól, pieprz ziołowy, syrop z agawy, sok z limonki i kilka listków mięty. Składniki miksujemy.
Ogórka i paprykę myjemy. Warzywa kroimy w kostkę.
Chłodnik z arbuza przelewamy do miseczek. Serwujemy z pokrojoną papryką, ogórkiem i listkami bazylii. Przed podaniem warto schłodzić zupę w lodówce. Smacznego!