Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, pożywny, dobrze się sprawdza w letnie, upalne dni.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 389
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Botwinkę umyć, posiekać, ugotować w małej ilości lekko osolone wody. Po ugotowaniu wystudzić. Jajko ugotować na twardo. Ogórka obrać, pokroić w plasterki. Koperek i szczypiorek drobno posiekać. Rzodkiewkę pokroić w półplasterki. Zimną botwinkę wymieszać z kefirem, ogórkiem, rzodkiewką, koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z dodatkiem drobno posiekanego jajka (1/2 szt na porcję). Smacznego. Uwaga: Koperek i szczypiorek dajemy w takiej ilości, jaka nam odpowiada. Dajemy tyle ile lubimy, dlatego nie podawałam konkretnych ilości tych składników.