Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, pożywny, dobrze się sprawdza w letnie, upalne dni.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Botwinkę umyć, posiekać, ugotować w małej ilości lekko osolone wody. Po ugotowaniu wystudzić. Jajko ugotować na twardo. Ogórka obrać, pokroić w plasterki. Koperek i szczypiorek drobno posiekać. Rzodkiewkę pokroić w półplasterki. Zimną botwinkę wymieszać z kefirem, ogórkiem, rzodkiewką, koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z dodatkiem drobno posiekanego jajka (1/2 szt na porcję). Smacznego. Uwaga: Koperek i szczypiorek dajemy w takiej ilości, jaka nam odpowiada. Dajemy tyle ile lubimy, dlatego nie podawałam konkretnych ilości tych składników.