Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upały nie ma nic lepszego niż orzeźwiający chłodnik.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5021
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154712
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 431
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5021
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154712
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 431
Składniki
Na maśle podsmażamy posiekaną botwinę. Dodajemy borówki, miód, sól i sos Worcestershire. Studzimy. Do miski przekładamy przestudzoną botwinę. Dodajemy startego na drobnym oczku ogórka i czosnek. Wsypujemy posiekany koperek, mieszamy z kefirem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem kolorowym. Schładzamy w lodówce. Chłodnik podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.