Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upały nie ma nic lepszego niż orzeźwiający chłodnik.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1073
Polecam.
Odsłon: 1050
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1115
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1073
Polecam.
Odsłon: 1050
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1115
Składniki
Na maśle podsmażamy posiekaną botwinę. Dodajemy borówki, miód, sól i sos Worcestershire. Studzimy. Do miski przekładamy przestudzoną botwinę. Dodajemy startego na drobnym oczku ogórka i czosnek. Wsypujemy posiekany koperek, mieszamy z kefirem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem kolorowym. Schładzamy w lodówce. Chłodnik podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.