Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana ciecierzyca smakuje podobnie jak popularna fasolka po bretońsku, jeśli czasem zostaje Wam trochę rosołu, a nie chcecie po raz kolejny przygotowywać pomidorowej, to zachęcam do wypróbowania tego przepisu.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 853
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7770
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 142
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 145
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 853
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7770
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 142
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 145
Składniki
Wieczorem ciecierzycę zalewamy sporą ilością wody i odstawiamy do moczenia na noc. Następnego dnia zagotowujemy rosół, do niego dodajemy odsączoną ciecierzycę i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Białą kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującej się ciecierzycy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i razem gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.