Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana ciecierzyca smakuje podobnie jak popularna fasolka po bretońsku, jeśli czasem zostaje Wam trochę rosołu, a nie chcecie po raz kolejny przygotowywać pomidorowej, to zachęcam do wypróbowania tego przepisu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5897
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8984
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8273
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5665
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5897
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8984
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8273
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5665
Składniki
Wieczorem ciecierzycę zalewamy sporą ilością wody i odstawiamy do moczenia na noc. Następnego dnia zagotowujemy rosół, do niego dodajemy odsączoną ciecierzycę i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Białą kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującej się ciecierzycy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i razem gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.