Do góry

Zupy Przepis na:

Crème de courgettes

Crème de courgettes

Autor:

Przepisów i artykułów: 2309 Ocena: 51280

Dodano:

Odsłon: 9177

Tak prosta, a tak pyszna. Warto teraz zrobić ze świeżynek...30 min i gotowa.

Składniki

  • 4 duże cukinie
  • 1 ząbek czosnku
  • gałązka tymianku
  • 1 l bulionu drobiowego
  • 4 łyżki śmietankowego serka topionego
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Crème de courgettes

Przygotowanie

  1. Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z posiekanym czosnkiem i listkami tymianku przekładamy do rondelka, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, do miękkości cukinii, studzimy. Zupę miksujemy na gładki krem, dodajemy serek, rozpuszczamy cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń