Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to delikatny bulion z tartymi warzywami, ryżem basmati i grillowaną piersią kurczaka. Dodatek imbiru i świeżej ostrej papryczki sprawia, że jest aromatyczny i rozgrzewający. Idealny na zimowe popołudnia.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2645
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 856
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2645
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 856
Składniki
Pietruszkę i seler obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach; marchew oczyścić i pokroić w pół talarki, pora - w talarki. Wrzucić warzywa do garnka, zalać bulionem, dosolić i gotować około piętnastu minut, dorzucić ryż. Kiedy ryż będzie miękki, dodać przecier pomidorowy, doprawić wymienionymi przyprawami do smaku: zupa ma być aromatyczna z wyraźną nutą pieprzu i wędzonej papryki. Zgrillowaną pierś pokroić w paseczki, dodać do zupy. Zagotować. Podawać z plasterkami papryczki (nie usuwać nasion, będzie ostrzejsza) i siekanym szczypiorkiem.