Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to delikatny bulion z tartymi warzywami, ryżem basmati i grillowaną piersią kurczaka. Dodatek imbiru i świeżej ostrej papryczki sprawia, że jest aromatyczny i rozgrzewający. Idealny na zimowe popołudnia.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11953
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5603
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11953
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5603
Składniki
Pietruszkę i seler obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach; marchew oczyścić i pokroić w pół talarki, pora - w talarki. Wrzucić warzywa do garnka, zalać bulionem, dosolić i gotować około piętnastu minut, dorzucić ryż. Kiedy ryż będzie miękki, dodać przecier pomidorowy, doprawić wymienionymi przyprawami do smaku: zupa ma być aromatyczna z wyraźną nutą pieprzu i wędzonej papryki. Zgrillowaną pierś pokroić w paseczki, dodać do zupy. Zagotować. Podawać z plasterkami papryczki (nie usuwać nasion, będzie ostrzejsza) i siekanym szczypiorkiem.