Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 2805
Dodano: 13.02.2018
Odsłon: 464
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Pietruszkę i seler obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach; marchew oczyścić i pokroić w pół talarki, pora - w talarki. Wrzucić warzywa do garnka, zalać bulionem, dosolić i gotować około piętnastu minut, dorzucić ryż.
Kiedy ryż będzie miękki, dodać przecier pomidorowy, doprawić wymienionymi przyprawami do smaku: zupa ma być aromatyczna z wyraźną nutą pieprzu i wędzonej papryki.
Zgrillowaną pierś pokroić w paseczki, dodać do zupy. Zagotować.
Podawać z plasterkami papryczki (nie usuwać nasion, będzie ostrzejsza) i siekanym szczypiorkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 13 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
No Aga, ja już dawno po obiedzie, ale patrząc na fotę, to chyba bym się jeszcze skusił na mały talerzyk takie zupy ;)Jest trochę ostrości, a to lubię i fajne przyprawy, więc tylko jeść :)
Pycha :D Odpowiedzi: 4 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz