Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to delikatny bulion z tartymi warzywami, ryżem basmati i grillowaną piersią kurczaka. Dodatek imbiru i świeżej ostrej papryczki sprawia, że jest aromatyczny i rozgrzewający. Idealny na zimowe popołudnia.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 278
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25639
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 278
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25639
Składniki
Pietruszkę i seler obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach; marchew oczyścić i pokroić w pół talarki, pora - w talarki. Wrzucić warzywa do garnka, zalać bulionem, dosolić i gotować około piętnastu minut, dorzucić ryż. Kiedy ryż będzie miękki, dodać przecier pomidorowy, doprawić wymienionymi przyprawami do smaku: zupa ma być aromatyczna z wyraźną nutą pieprzu i wędzonej papryki. Zgrillowaną pierś pokroić w paseczki, dodać do zupy. Zagotować. Podawać z plasterkami papryczki (nie usuwać nasion, będzie ostrzejsza) i siekanym szczypiorkiem.