Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na delikatny krem batatów z dodatkiem karmelizowanej pietruszki.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 466
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 564
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 466
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 564
Składniki
1. Krem z batatów: Bataty oraz dwie pietruszki obieramy i kroimy w kostkę Do garnka przekładamy pokrojone warzywa, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości około 30 minut Ugotowane bataty i pietruszkę miksujemy na gładką masę Dodajemy śmietankę 30%, śmietanę 18%, przyprawy do smaku Jeśli kremy będzie zbyt gęsty to należy dolać wody do uzyskania pożądanej konsystencji
Karmelizowana pietruszka: Dwie pietruszki obieramy i kroimy w plasterki a następnie gotujemy około 5-7 minut Na patelni roztapiamy masło, dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia Następnie dodajemy plasterki pietruszki i podsmażmy przez około 5 minut (karmelizujemy) do uzyskania złotego koloru
Zupę przelewamy do talerzy i dekorujemy karmelizowaną pietruszką oraz śmietaną 18%. Więcej na naszym blogu: www.smacznebodomowe.pl