Do góry

Zupy Przepis na:

Drobiowo-brokułowa potrawka.

Drobiowo-brokułowa potrawka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 919 Ocena: 19339

Dodano:

Odsłon: 771

Zostały mi nóżki z rosołu,miałam brokuł,który wykorzystałam do potrawki. Smak wyszedł rewelacyjny:)

Składniki

  • 2 podudzia kurczaka z rosołu
  • brokuł
  • 3 zabki czosnku
  • 2 marchewki
  • kawałeczek selera
  • Koperek
  • Cebula
  • 1 łyżka masła
  • śmietana 18 % 150ml
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz i sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Drobiowo-brokułowa potrawka.

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić.
    Dodać utartą marchew i seler.
    Podlać 1litrem bulionu lub wodą.
    Dodać różyczki brokuła oraz mięso obrane z kości.
    Pogotować 7 min.
    Osobno zrobić zaczepkę z mąki .
    Dać dwie łyżki mąki do miseczki,wlać zimną wodę i dobrze rozmieszać by nie było grudek,wlać do potrawki w celu zagęszczenia jej.
    Na końcu wlać zahartowaną w kilku łyżkach gorącej potrawki.
    Doprawić do smaku solą,pieprzem i dorzucić posiekany koperek.
    Zagotować.

  2. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 marca Dana, Ty wiesz co ja myślę ;) Cholerka, szkoda że nie mieszkamy bliżej. Pychotka :) Odpowiedzi: 12 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 03 marca Pyszności! Ostatnio chodziła za mną potrawka i już wiem nawet jaka będzie! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń