Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna bardzo sycąca zupa.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 112
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1605
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 198
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 112
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1605
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 198
Składniki
Fasolę wieczorem, przebrać i umyć.
Zalać zimną przegotowaną wodą ok. 4 l. Moczyć całą noc.
Fasolę gotować w tej samej wodzie, lecz nie rozgotować. Przyprawić majerankiem. Cebulę pokroić, usmażyć i przelać do zupy.
Boczek pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy. Można wybrać łyżką cedzakową a tłuszcz zostawić do usmażenia kiełbasy.
Kiełbasę pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy.
Mąkę usmażyć na suchej patelni i ostudzić. Dodać przecier, ketchup oraz trochę wody i wymieszać. Wlać do zupy i zagotować.
Spróbować i jak potrzeba to jeszcze przyprawić.
Podawać z pieczywem.