Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna bardzo sycąca zupa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9980
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11541
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 549
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9980
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11541
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 549
Składniki
Fasolę wieczorem, przebrać i umyć.
Zalać zimną przegotowaną wodą ok. 4 l. Moczyć całą noc.
Fasolę gotować w tej samej wodzie, lecz nie rozgotować. Przyprawić majerankiem. Cebulę pokroić, usmażyć i przelać do zupy.
Boczek pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy. Można wybrać łyżką cedzakową a tłuszcz zostawić do usmażenia kiełbasy.
Kiełbasę pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy.
Mąkę usmażyć na suchej patelni i ostudzić. Dodać przecier, ketchup oraz trochę wody i wymieszać. Wlać do zupy i zagotować.
Spróbować i jak potrzeba to jeszcze przyprawić.
Podawać z pieczywem.