Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna bardzo sycąca zupa.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 146
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 146
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Składniki
Fasolę wieczorem, przebrać i umyć.
Zalać zimną przegotowaną wodą ok. 4 l. Moczyć całą noc.
Fasolę gotować w tej samej wodzie, lecz nie rozgotować. Przyprawić majerankiem. Cebulę pokroić, usmażyć i przelać do zupy.
Boczek pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy. Można wybrać łyżką cedzakową a tłuszcz zostawić do usmażenia kiełbasy.
Kiełbasę pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy.
Mąkę usmażyć na suchej patelni i ostudzić. Dodać przecier, ketchup oraz trochę wody i wymieszać. Wlać do zupy i zagotować.
Spróbować i jak potrzeba to jeszcze przyprawić.
Podawać z pieczywem.