Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna bardzo sycąca zupa.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32549
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9695
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32549
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9695
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Składniki
Fasolę wieczorem, przebrać i umyć.
Zalać zimną przegotowaną wodą ok. 4 l. Moczyć całą noc.
Fasolę gotować w tej samej wodzie, lecz nie rozgotować. Przyprawić majerankiem. Cebulę pokroić, usmażyć i przelać do zupy.
Boczek pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy. Można wybrać łyżką cedzakową a tłuszcz zostawić do usmażenia kiełbasy.
Kiełbasę pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy.
Mąkę usmażyć na suchej patelni i ostudzić. Dodać przecier, ketchup oraz trochę wody i wymieszać. Wlać do zupy i zagotować.
Spróbować i jak potrzeba to jeszcze przyprawić.
Podawać z pieczywem.