Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna bardzo sycąca zupa.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 862
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5873
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9702
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 324
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 862
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5873
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9702
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 324
Składniki
Fasolę wieczorem, przebrać i umyć.
Zalać zimną przegotowaną wodą ok. 4 l. Moczyć całą noc.
Fasolę gotować w tej samej wodzie, lecz nie rozgotować. Przyprawić majerankiem. Cebulę pokroić, usmażyć i przelać do zupy.
Boczek pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy. Można wybrać łyżką cedzakową a tłuszcz zostawić do usmażenia kiełbasy.
Kiełbasę pokroić, usmażyć i przełożyć do zupy.
Mąkę usmażyć na suchej patelni i ostudzić. Dodać przecier, ketchup oraz trochę wody i wymieszać. Wlać do zupy i zagotować.
Spróbować i jak potrzeba to jeszcze przyprawić.
Podawać z pieczywem.