Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3496
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2960
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 172
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 134
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3496
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2960
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 172
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 134
Składniki
Fasolę namoczyć. Najlepiej na noc. Do garnka najlepiej z grubym dnem nalać olej rzepakowy i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Zeszklić na wolnym ogniu. Dodać czosnek pokrojony w plasterki. Teraz mięso w całości. Obsmażyć. Teraz namoczona fasola i ok 2 -3 litry przegotowanej, gorącej wody. Gotować ok. 20-30 min. Wyjąć mięso i pokroić w kostkę. Obrać udo kurczaka. Mięso ponownie włożyć do garnka. Teraz ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchewka, pietruszka, seler starte na tarce o grubych oczkach i pokrojony w plasterki por. Gotować ok. 20 min. Dodać płatki owsiane, majeranek, pieprz młotkowany i sól do smaku. Gotować jeszcze ok. 5 min. Zupę podać gorącą z pokrojoną drobniutko natką pietruszki. Smacznego. Porady Do zupy można dać od razu pokrojone mięso, ale boczek łatwiej się kroi jak jest obgotowany.