Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2059
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 151
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2059
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 151
Składniki
Fasolę namoczyć. Najlepiej na noc. Do garnka najlepiej z grubym dnem nalać olej rzepakowy i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Zeszklić na wolnym ogniu. Dodać czosnek pokrojony w plasterki. Teraz mięso w całości. Obsmażyć. Teraz namoczona fasola i ok 2 -3 litry przegotowanej, gorącej wody. Gotować ok. 20-30 min. Wyjąć mięso i pokroić w kostkę. Obrać udo kurczaka. Mięso ponownie włożyć do garnka. Teraz ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchewka, pietruszka, seler starte na tarce o grubych oczkach i pokrojony w plasterki por. Gotować ok. 20 min. Dodać płatki owsiane, majeranek, pieprz młotkowany i sól do smaku. Gotować jeszcze ok. 5 min. Zupę podać gorącą z pokrojoną drobniutko natką pietruszki. Smacznego. Porady Do zupy można dać od razu pokrojone mięso, ale boczek łatwiej się kroi jak jest obgotowany.