Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 113
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 113
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Składniki
Fasolę namoczyć. Najlepiej na noc. Do garnka najlepiej z grubym dnem nalać olej rzepakowy i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Zeszklić na wolnym ogniu. Dodać czosnek pokrojony w plasterki. Teraz mięso w całości. Obsmażyć. Teraz namoczona fasola i ok 2 -3 litry przegotowanej, gorącej wody. Gotować ok. 20-30 min. Wyjąć mięso i pokroić w kostkę. Obrać udo kurczaka. Mięso ponownie włożyć do garnka. Teraz ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchewka, pietruszka, seler starte na tarce o grubych oczkach i pokrojony w plasterki por. Gotować ok. 20 min. Dodać płatki owsiane, majeranek, pieprz młotkowany i sól do smaku. Gotować jeszcze ok. 5 min. Zupę podać gorącą z pokrojoną drobniutko natką pietruszki. Smacznego. Porady Do zupy można dać od razu pokrojone mięso, ale boczek łatwiej się kroi jak jest obgotowany.