Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki z kurczaka to idealna wersja pysznej pożywnej zupy dla tych, którzy nie przepadają za klasyczna wersja "flaków". Szczególnie dla dzieci, które uwielbiają taką wersje. Zupka jest pyszna, pożywna i doskonale rozgrzewa w zimnie dni. Dodatkowo szybka i niezwykle prosta w przygotowaniu.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1898
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 36
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 786
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 925
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 232
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1898
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 36
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 786
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 925
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 232
Składniki
Sposób przyrządzenia Udka zalewamy około 2 l zimnej wody. Całość solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, następnie gotujemy na średnim ogniu. Dodajemy marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę oraz pora. Przykrywamy a kiedy woda się zagotuje zmniejszamy płomień i uchylamy pokrywkę. Warzywa wyjmujemy po około 30 minutach, natomiast kurczaka gotujemy jeszcze kolejne 20 minut. Po tym czasie odcedzamy wywar, warzywa kroimy w paski lub ucieramy na tarce o grubych oczkach. Oddzielamy kurczaka od kości a uzyskane mięso kroimy cienko wzdłuż włókien na paski. Następnie gotujemy razem warzywa oraz mięso z kurczaka, cieszając co kilka minut a w więdzyczasie dodajemy przyprawy. Po około 10 minutach doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotujemy kolejne 5-10 minut i zdejmujemy z ognia. Przed podaniem dodajemy natkę pietruszki lub koperek w zależności od własnych preferencji. Smacznego !! Porada Wersja dla fanów zasmażki: na patelni rumienimy mąkę, dodajemy masło ciągle mieszając do rozpuszczenia, dodajemy odrobinę rosołu i rozcieramy do pozbycia się grudek. Dodajemy do wrzącej zupy.