Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełne smaku a o wiele lżejsze. Jak się okazuje sekret "flaków" tkwi w przyprawach. Przepis podpatrzony u Kuchmariola63
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 126
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 310
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44827
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 126
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 310
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44827
Składniki
Gotowałam bulion na indyczych golonkach z zielem angielskim i liściem laurowym. Żołądki dodałam od razu, ponieważ były dobrze oczyszczone. 1,5 h. W rondlu podsmażyłam starte na tarce warzywa: czosnek, seler, marchew, pietruszka i posiekane: cebula i por i odrobina suszonej papryki w proszku. Powinnam była użyć smalcu kaczego i gęsiego ale pod ręką miałam tylko olej rzepakowy. Dodałam pokrojone w paseczki żołądki, jak ktoś chce to może dodać skórki z golonki lub też mięso. Całość zalałam bulionem, doprawiłam pieprzem, gałką i solą. Gotowałam około 15 minut do całkowitego zmięknięcia warzyw. Pod koniec zupę trzeba doprawić spora ilością roztartego majeranku. Były przepyszne i nie pracochłonne.
Smacznego :)