Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełne smaku a o wiele lżejsze. Jak się okazuje sekret "flaków" tkwi w przyprawach. Przepis podpatrzony u Kuchmariola63
Gotowałam bulion na indyczych golonkach z zielem angielskim i liściem laurowym. Żołądki dodałam od razu, ponieważ były dobrze oczyszczone. 1,5 h.
W rondlu podsmażyłam starte na tarce warzywa: czosnek, seler, marchew, pietruszka i posiekane: cebula i por i odrobina suszonej papryki w proszku. Powinnam była użyć smalcu kaczego i gęsiego ale pod ręką miałam tylko olej rzepakowy.
Dodałam pokrojone w paseczki żołądki, jak ktoś chce to może dodać skórki z golonki lub też mięso. Całość zalałam bulionem, doprawiłam pieprzem, gałką i solą. Gotowałam około 15 minut do całkowitego zmięknięcia warzyw. Pod koniec zupę trzeba doprawić spora ilością roztartego majeranku.
Były przepyszne i nie pracochłonne.
Smacznego :)
...najlepiej smakuje nam z kaszą i kiszonym ogórkiem
Odsłon: 54814
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 46
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 66
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 68
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 135
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 46
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 66
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 68
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 135
Składniki
Gotowałam bulion na indyczych golonkach z zielem angielskim i liściem laurowym. Żołądki dodałam od razu, ponieważ były dobrze oczyszczone. 1,5 h. W rondlu podsmażyłam starte na tarce warzywa: czosnek, seler, marchew, pietruszka i posiekane: cebula i por i odrobina suszonej papryki w proszku. Powinnam była użyć smalcu kaczego i gęsiego ale pod ręką miałam tylko olej rzepakowy. Dodałam pokrojone w paseczki żołądki, jak ktoś chce to może dodać skórki z golonki lub też mięso. Całość zalałam bulionem, doprawiłam pieprzem, gałką i solą. Gotowałam około 15 minut do całkowitego zmięknięcia warzyw. Pod koniec zupę trzeba doprawić spora ilością roztartego majeranku. Były przepyszne i nie pracochłonne.
Smacznego :)
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 66
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 147