Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełne smaku a o wiele lżejsze. Jak się okazuje sekret "flaków" tkwi w przyprawach. Przepis podpatrzony u Kuchmariola63
Klasyczny barszcz czerwony który jednego dnia możemy zjeść z pierożkami nadzi...
Odsłon: 28942
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 1026
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 5003
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 1026
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 5003
Składniki
Gotowałam bulion na indyczych golonkach z zielem angielskim i liściem laurowym. Żołądki dodałam od razu, ponieważ były dobrze oczyszczone. 1,5 h. W rondlu podsmażyłam starte na tarce warzywa: czosnek, seler, marchew, pietruszka i posiekane: cebula i por i odrobina suszonej papryki w proszku. Powinnam była użyć smalcu kaczego i gęsiego ale pod ręką miałam tylko olej rzepakowy. Dodałam pokrojone w paseczki żołądki, jak ktoś chce to może dodać skórki z golonki lub też mięso. Całość zalałam bulionem, doprawiłam pieprzem, gałką i solą. Gotowałam około 15 minut do całkowitego zmięknięcia warzyw. Pod koniec zupę trzeba doprawić spora ilością roztartego majeranku. Były przepyszne i nie pracochłonne.
Smacznego :)
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z botwinki
Zupy
BARDZO SZYBKA ZUPA BURACZKOWA
Zupy
Zupa na pieczonych kościach
Zupy
Rosół z jajkami po gruzińsku
Zupa z botwinki
Botwinka to jedna z moich ulubionych wiosennych zup..... Tym razem z ziemniak...
Odsłon: 94
BARDZO SZYBKA ZUPA BURACZKOWA
Dziś prosta i szybka w wykonaniu zupa buraczkowa dla większości królowa, jeśl...
Odsłon: 96