Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełne smaku a o wiele lżejsze. Jak się okazuje sekret "flaków" tkwi w przyprawach. Przepis podpatrzony u Kuchmariola63
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 412
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 49
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1374
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1851
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 412
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 49
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1374
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1851
Składniki
Gotowałam bulion na indyczych golonkach z zielem angielskim i liściem laurowym. Żołądki dodałam od razu, ponieważ były dobrze oczyszczone. 1,5 h. W rondlu podsmażyłam starte na tarce warzywa: czosnek, seler, marchew, pietruszka i posiekane: cebula i por i odrobina suszonej papryki w proszku. Powinnam była użyć smalcu kaczego i gęsiego ale pod ręką miałam tylko olej rzepakowy. Dodałam pokrojone w paseczki żołądki, jak ktoś chce to może dodać skórki z golonki lub też mięso. Całość zalałam bulionem, doprawiłam pieprzem, gałką i solą. Gotowałam około 15 minut do całkowitego zmięknięcia warzyw. Pod koniec zupę trzeba doprawić spora ilością roztartego majeranku. Były przepyszne i nie pracochłonne.
Smacznego :)