Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja , na flaczki z żołądków kurzych są mniej pracochłonne, mniej kosztowne a równie smaczne jak tradycyjne
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1393
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1313
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 306
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1393
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1313
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 306
Składniki
Przygotowanie : Ćwiartki i żołądki ( żołądki,kroimy na drobne części), płuczemy pod bieżącą wodą ,wkładamy do garnka zalewamy i gotujemy na małym ogniu, podczas gotowania zbieramy szumowiny. Następnie dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i sól. Starte na tartce warzywa ,czosnek dodajemy (15 minut przed końcem gotowania ). Ugotowane ćwiartki , obieramy na drobno i wsypujemy do miękkich żołądków następnie doprawiamy do smaku , gałką muszkatałową ,solą,pieprzem ,magi ,majeranek Robimy zaklepkę (dwie ,łyżki mąki na jedną szklankę wody ) Podajemy z bułkami Smacznego !!!