Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja , na flaczki z żołądków kurzych są mniej pracochłonne, mniej kosztowne a równie smaczne jak tradycyjne
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2253
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1226
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2253
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1226
Składniki
Przygotowanie : Ćwiartki i żołądki ( żołądki,kroimy na drobne części), płuczemy pod bieżącą wodą ,wkładamy do garnka zalewamy i gotujemy na małym ogniu, podczas gotowania zbieramy szumowiny. Następnie dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i sól. Starte na tartce warzywa ,czosnek dodajemy (15 minut przed końcem gotowania ). Ugotowane ćwiartki , obieramy na drobno i wsypujemy do miękkich żołądków następnie doprawiamy do smaku , gałką muszkatałową ,solą,pieprzem ,magi ,majeranek Robimy zaklepkę (dwie ,łyżki mąki na jedną szklankę wody ) Podajemy z bułkami Smacznego !!!