Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gęsta i treściwa, która swobodnie może stanowić jedno danie. Można podać ją ze świeżym pieczywem.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5510
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19558
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5510
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19558
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Składniki
Flaki płuczemy, wrzucamy do wrzącego bulionu, dodajemy liść laurowy, ziarnka pieprzu i ziele angielskie - gotujemy do miękkości. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy - ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na maśle, często mieszając. Mieszamy z papryką mieloną ostrą i słodką i dodajemy do zupy. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem. Z masła i mąki robimy zasmażkę i dodajemy do zupy. Całość zagotowujemy i podajemy mocno gorące ze świeżym pieczywem.