Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gęsta i treściwa, która swobodnie może stanowić jedno danie. Można podać ją ze świeżym pieczywem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8789
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7582
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5176
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328362
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8789
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7582
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5176
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328362
Składniki
Flaki płuczemy, wrzucamy do wrzącego bulionu, dodajemy liść laurowy, ziarnka pieprzu i ziele angielskie - gotujemy do miękkości. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy - ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na maśle, często mieszając. Mieszamy z papryką mieloną ostrą i słodką i dodajemy do zupy. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem. Z masła i mąki robimy zasmażkę i dodajemy do zupy. Całość zagotowujemy i podajemy mocno gorące ze świeżym pieczywem.