Do góry

Zupy Przepis na:

Flaki sojowe

Flaki sojowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 2061

Dodano:

Odsłon: 7543

Soja ? czemu nie !

Składniki

  • kotlety sojowe, 6 sztuk
  • bulion warzywny, 1 litr
  • seler naciowy, 4 łodygi
  • Papryka czerwona, 1
  • pieczarki, 30 dag
  • koncentrat pomidorowy, mała puszka
  • por, 1
  • kminek
1-2 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Flaki sojowe

Przygotowanie

  1. 6 kotletów sojowych gotujemy ok. 10 minut w wodzie z dodatkiem wegety. Warzywa kroimy w plasterki, papryki w słupki i smażymy ok. 10 minut, pod koniec dodajemy koncentrat i nadal smażymy pod koniec zalewamy bulionem dodając pokrojone w paseczki kotlety i kminek. Gotujemy ok. 10 minut. Zawsze dodaję przyprawę orientalną w której jest mieszanka wszystkich najważniejszych chińskich przypraw z dodatkiem róży ....poezja.....smaku ...i...aromatu....i na koniec kilka kropelek sosu sojowego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ptrlp 12 czerwca 2008 ja gotujęz kostką wegetariańską kotlety sojowe razem z pokawałkowanymi warzywami - marchew , seler ,pietruszka itd - potem kroję kotlety w paseczki i doprawiam dowolną gotową przyprawą do flaków . bardzo dobre

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń