Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś z francuskiej kuchni, która jest przepustką do innych kuchni świata. To z niej wywodzą się różnorodne techniki kulinarne. Ta zupa to jej klasyk, z czasów kiedy wymyślano potrawy z tanich produktów, czym była cebula.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1284
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1284
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Składniki
Cebulę pokroić w piórka i skarmelizować na maśle przez około 3-5 minut. Zebrać smak białym winem i bulionem warzywnym. Dodać przyprawy: ziele angielskie i liść laurowy. Dusić do miękkości, aż cebula będzie miękka. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i drobno posiekanym tymiankiem.
Bagietkę pokroić w paski. Czosnek pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Bagietki skropić oliwą i posypać czosnkiem, posolić. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celcjusza przez około 6-8 minut.
Zupę zapiekać w miseczkach żaroodpornych z grzankami w temperaturze 180 stopniach Celcjusza przez około 10 minut, aż powstanie chrupiąca skórka.