Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sorgo to bezglutenowe zboże, które zawiera sporą ilość białka. Warto włączyć je do swojej diety, bo jest pyszne, zdrowe i tanie. W zupie znalazła się też biała fasola, brokuł, marchew i pomidory.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3719
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2054
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5468
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5507
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3719
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2054
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5468
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5507
Składniki
Sorgo musimy namoczyć dzień przed gotowaniem zupy. Zalewamy je zimną wodą i odstawiamy na co najmniej 8 godzin. Namoczone sorgo odcedzamy, wkładamy do garnka i zalewamy świeżą wodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i marchewkę pokrojoną w plasterki. Gotujemy na niedużym ogniu około 40 minut. Teraz dodajemy pomidory z puszki, różyczki brokuła, fasolę z puszki i wszystkie przyprawy. Gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż sorgo będzie miękkie. W razie potrzeby doprawiamy.