Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sorgo to bezglutenowe zboże, które zawiera sporą ilość białka. Warto włączyć je do swojej diety, bo jest pyszne, zdrowe i tanie. W zupie znalazła się też biała fasola, brokuł, marchew i pomidory.
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 90
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 40
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 51
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 90
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 40
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 51
Składniki
Sorgo musimy namoczyć dzień przed gotowaniem zupy. Zalewamy je zimną wodą i odstawiamy na co najmniej 8 godzin. Namoczone sorgo odcedzamy, wkładamy do garnka i zalewamy świeżą wodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i marchewkę pokrojoną w plasterki. Gotujemy na niedużym ogniu około 40 minut. Teraz dodajemy pomidory z puszki, różyczki brokuła, fasolę z puszki i wszystkie przyprawy. Gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż sorgo będzie miękkie. W razie potrzeby doprawiamy.