Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sorgo to bezglutenowe zboże, które zawiera sporą ilość białka. Warto włączyć je do swojej diety, bo jest pyszne, zdrowe i tanie. W zupie znalazła się też biała fasola, brokuł, marchew i pomidory.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
Składniki
Sorgo musimy namoczyć dzień przed gotowaniem zupy. Zalewamy je zimną wodą i odstawiamy na co najmniej 8 godzin. Namoczone sorgo odcedzamy, wkładamy do garnka i zalewamy świeżą wodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i marchewkę pokrojoną w plasterki. Gotujemy na niedużym ogniu około 40 minut. Teraz dodajemy pomidory z puszki, różyczki brokuła, fasolę z puszki i wszystkie przyprawy. Gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż sorgo będzie miękkie. W razie potrzeby doprawiamy.