Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna staropolska grochówka
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1230
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2927
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79038
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 436
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1230
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2927
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79038
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 436
Składniki
Na noc moczymy groch, na drugi dzień dolewamy wody dodajemy skórę z boczku, ziele angielskie, listek laurowy, kminek, majeranek, lubczyk sól, pieprz w kulkach i gotujemy, dodajemy startą na dużych oczkach marchew, pietruszkę, oraz seler, dotujemy do momentu aż groch zacznie się rozwalać.
Podsmażamy kiełbasę, dodajemy boczek, a po chwili cebulę, gdy cebula zacznie się złocić, całość dodajemy do zupy i wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy zmiękną, dodajemy odrobinę śmietany, doprawiamy, solą, pieprzem, magii i majerankiem. Najlepiej smakuje jak chwilę odstoi.