Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna staropolska grochówka
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8445
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6840
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4671
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327248
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8445
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6840
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4671
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327248
Składniki
Na noc moczymy groch, na drugi dzień dolewamy wody dodajemy skórę z boczku, ziele angielskie, listek laurowy, kminek, majeranek, lubczyk sól, pieprz w kulkach i gotujemy, dodajemy startą na dużych oczkach marchew, pietruszkę, oraz seler, dotujemy do momentu aż groch zacznie się rozwalać.
Podsmażamy kiełbasę, dodajemy boczek, a po chwili cebulę, gdy cebula zacznie się złocić, całość dodajemy do zupy i wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy zmiękną, dodajemy odrobinę śmietany, doprawiamy, solą, pieprzem, magii i majerankiem. Najlepiej smakuje jak chwilę odstoi.