Do góry

Zupy Przepis na:

Grochówka na wędzonych kościach schabowych

Grochówka na wędzonych kościach schabowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 966 Ocena: 18572

Dodano:

Odsłon: 3434

Grochówka - kto jej nie lubi ?

Składniki

  • kilka kości wędzonych,
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 400 g łuskanych połówek grochu
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 sztuki kiełbasy wędzonej
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grochówka na wędzonych kościach schabowych

Przygotowanie


  1. Ugotowałem wywar z włoszczyzny i kości wędzonych. Po zebraniu szumowin dodałem opłukane połówki grochu, listki laurowe i ziele angielskie. Kiełbasę pokroiłem w kostkę. Przesmażyłem, dodałem cebulę. Zrumienione składniki wrzuciłem do garnka z zupą. Na koniec dodałem pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Dodałem przyprawy i czosnek. Gotowałem do miękkości warzyw.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 25 lutego Bardzo lubie, choc przyznaje, ze jeszcze nigdy nie gotowalam.
Zdjecie wyjatkowo piekne! :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń