Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówka - kto jej nie lubi ?
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 442
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 101
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 29
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 442
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 101
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 29
Składniki
Ugotowałem wywar z włoszczyzny i kości wędzonych. Po zebraniu szumowin dodałem opłukane połówki grochu, listki laurowe i ziele angielskie. Kiełbasę pokroiłem w kostkę. Przesmażyłem, dodałem cebulę. Zrumienione składniki wrzuciłem do garnka z zupą. Na koniec dodałem pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Dodałem przyprawy i czosnek. Gotowałem do miękkości warzyw.