Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo lekko słodkawy smak!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5817
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5817
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Mostek wieprzowy wstawiłam do 2 litrów zimnej wody i zagotowałam, od tego czasu liczyłam czas- 1 godzina. Dodałam liście i ziele. Po pół godzinie dodałam pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, w drobno pokrojona kostkę, cebulę , pora, pietruszkę, selera i marchew. jeszcze kasza. Dodatek kaszy spowoduje , że zupa będzie bardziej treściwa na zimę.
Po godzinie, gdy warzywa zmiękły dodałam groszek cukrowy- miałam własny ale sklepowy też jest dobry. Można też użyć groszku z puszki- ale to będzie trochę inny smak. Śmietanę rozrobiłam z częścią zupy i wlałam do garnka, zamieszałam i zagotowałam. Pod sam koniec dodałam nacie. Jeszcze sól i pieprz do smaku. Z solą trzeba uważać, żeby nie zagłuszyła naturalnej słodyczy składników. Smacznego :)