Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo lekko słodkawy smak!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6622
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2133
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6622
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2133
 
         
         
                Składniki
Mostek wieprzowy wstawiłam do 2 litrów zimnej wody i zagotowałam, od tego czasu liczyłam czas- 1 godzina. Dodałam liście i ziele. Po pół godzinie dodałam pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, w drobno pokrojona kostkę, cebulę , pora, pietruszkę, selera i marchew. jeszcze kasza. Dodatek kaszy spowoduje , że zupa będzie bardziej treściwa na zimę.
Po godzinie, gdy warzywa zmiękły dodałam groszek cukrowy- miałam własny ale sklepowy też jest dobry. Można też użyć groszku z puszki- ale to będzie trochę inny smak. Śmietanę rozrobiłam z częścią zupy i wlałam do garnka, zamieszałam i zagotowałam. Pod sam koniec dodałam nacie. Jeszcze sól i pieprz do smaku. Z solą trzeba uważać, żeby nie zagłuszyła naturalnej słodyczy składników. Smacznego :)