Zupy Przepis na:
Groszkowa zupa kremowa

Składniki
- wywar warzywny 5 szklanek
- Zielony groszek 40 dag
- Masło 1 łyżka
- mąka 2 łyżki
- śmietanka 1/2 szklanki
- Mleko 2/3 szklanki
- sól do smaku
- cukier do smaku
- Koperek
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Wykonanie:
W małej ilości wody ugotować groszek z dodatkiem masła, następnie zmiksować. Przetartą masę rozprowadzić wywarem warzywnym i zagotować. Doprawić zawiesiną z mąki i mleka, przyprawić do smaku i znowu zagotować. Przed podaniem dodać do zupy żółtka rozmieszane ze śmietanką i posiekanym koperkiem. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Komentarze do przepisu (0)