Do góry

Zupy Przepis na:

Gruzińska zupa drobiowa

Gruzińska zupa drobiowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2489 Ocena: 17459

Dodano:

Odsłon: 863

Mocno kaloryczna zupa na obiad.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gruzińska zupa drobiowa

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso wypłukać, włożyć do garnka, zalać 6 szklankami wody, posolić i ugotować . Fasolę podgotować w osolonej wodzie, (pomidory sparzyć) obrać ze skórki i razem włożyć do gotującej się zupy. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu, włożyć również do zupy i gotować do miękkości. Przed podaniem doprawić miętą i bazylią (zioła mogą być suszone) papryką i pieprzem do smaku. Na koniec posypać zupę natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń