Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykła a może niezwykła to już zależy od smakoszy którzy uwielbiają zupy tak jak my. Bardzo lubię zupy grzybowe choć z leśnych grzybów jedyne jakie uwielbiam to opieńki i to zrobione tylko w occie ostatecznie jeszcze zjem smażone z cebulą, innych leśnych grzybów nie ruszam nie wiem dlaczego ale jakoś nie mam przekonania do leśnych grzybów. A zupę najbardziej uwielbiam z pieczarek. Dzisiejsza jednak zrobiłam z mieszanki warzywnej z dodatkiem grzybów.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać kości żeberkowe wieprzowe, suszoną włoszczyznę oraz ziela angielskie i liść laurowy. Wywar gotować do miękkości mięska na kościach, w czasie gotowania zdjąć delikatnie powstałe szumowiny. Jak już wywar z kośćmi wieprzowymi się dość pogotował dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz od razu mieszankę warzywną z grzybami, wsypać również przyprawę uniwersalną i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków oraz mieszanki.
W czasie gdy wywar z ziemniakami i mieszanka się gotuje przygotować zupę w proszku a mianowicie wlać do szklanki pół szklanki przegotowanej zimnej wody, wsypać zupę w proszku i dokładnie wymieszać aby nie było kluchów. Jak już w wywarze ziemniaki i mieszanka są miękkie wlać przygotowaną zupę w proszku i pogotować na wolnym ogniu piętnaście minut.
Gdy zupa z zupa w proszku pogotowała się na wolnym ogniu wyznaczony czas, doprawić jeszcze przyprawą uniwersalną według swego smaku. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, chwilkę zagotować i zdjąć z ognia.
Ugotowaną zupę grzybową polecam podać ze szczypta pieprzu naturalnego oraz kilkoma kroplami magii oryginalnej, smak wtedy jest o wiele wiele smaczniejszy. Może zupa nie wygląda pięknie ale zapewniam wyszła bardzo smaczna. Jeśli ktoś lubi można ją zajadać z kromką lub dwoma kromkami chleba.