Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowa po hrabiowsku to danie pełne najlepszej jakości składników – leśnych grzybów, chudej wołowiny i świeżych ziół. To zupa na najwyższym poziomie, która zachwyci każde podniebienie. Wystarczy przygotować ją raz, a cała twoja rodzina będzie o nią stale dopytywać. I choć możesz ją przyrządzać o każdej porze roku, to tylko świeże grzyby zapewnią jej tak intensywny i niesamowity smak.
nóż, deska do krojenia, większy gar
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 381
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 898
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 83
Przepyszne danie do zrobienia w 20 minut! Pachnący czosnkiem i bazylią makaro...
Odsłon: 54
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 381
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 898
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 83
Przepyszne danie do zrobienia w 20 minut! Pachnący czosnkiem i bazylią makaro...
Odsłon: 54
Składniki
Wołowinę umyj i osusz. Pokrój ją w drobną kostkę i wymieszaj z solą oraz pieprzem.
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Dodaj mięso i smaż je do zrumienienia. Następnie wlej bulion i wodę. Dodaj liść laurowy, bazylię, tymianek i natkę pietruszki. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Gotuj do momentu miękkości mięsa, przez ok. 60-90 minut. W razie potrzeby dolewaj wodę.
Cebulę, czosnek, marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj je do zupy i gotuj do momentu aż cebula stanie się przezroczysta.
Dodaj pokrojone w paseczki, świeże grzyby i pomidory. Gotuj do miękkości wszystkich składników – ziemniaków i grzybów.
Grzybową po hrabiowsku podawaj na ciepło, z dodatkiem świeżego pieczywa. Możesz ją posypać także świeżymi, ulubionymi ziołami.