Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 205
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 505
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 205
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 505
Składniki
Do sporego garnka wlać łyżkę oliwy i smażyć rozdrabniając grudki mięsa, stopniowo dodawać warzywa: pokrojoną w kostkę cebulę, paseczki surowej papryki, marchewki oraz przekrojone na ćwiartki małe pieczarki. Duże ziemniaki pokroić w pocięte w półksiężyce. Wycisnąć ząbek czosnku. Wszystkie warzywa podsmażyć przez 5 minut mieszając. Dodać puszkę krojonych pomidorów. Przyprawić wszystko 1 łyżeczką majeranku, 3 łyżeczkami słodkiej papryki, szczyptą kminku, 3 listkami laurowymi, 6-7 ziarnami czarnego pieprzu, 1/3 łyżeczki ostrej papryki solą i pieprzem do smaku. Garnek uzupełnić wodą do poziomu warzyw. Gotować 35 minut. Następnie dodać cały przecier oraz odcedzone i przepłukane wodą fasolki. Gotować jeszcze 30 minut.