Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5690
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9516
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 250
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5690
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9516
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 250
Składniki
Do sporego garnka wlać łyżkę oliwy i smażyć rozdrabniając grudki mięsa, stopniowo dodawać warzywa: pokrojoną w kostkę cebulę, paseczki surowej papryki, marchewki oraz przekrojone na ćwiartki małe pieczarki. Duże ziemniaki pokroić w pocięte w półksiężyce. Wycisnąć ząbek czosnku. Wszystkie warzywa podsmażyć przez 5 minut mieszając. Dodać puszkę krojonych pomidorów. Przyprawić wszystko 1 łyżeczką majeranku, 3 łyżeczkami słodkiej papryki, szczyptą kminku, 3 listkami laurowymi, 6-7 ziarnami czarnego pieprzu, 1/3 łyżeczki ostrej papryki solą i pieprzem do smaku. Garnek uzupełnić wodą do poziomu warzyw. Gotować 35 minut. Następnie dodać cały przecier oraz odcedzone i przepłukane wodą fasolki. Gotować jeszcze 30 minut.