Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarzynowa na rosole to idealny pomysł na wykorzystanie resztek z dnia poprzedniego. Ilekroć pozostanie ci nieco rosołu z niedzieli, pamiętaj, że dodając nieco warzyw i mięsa drobiowego, możesz stworzyć całkowicie nowe, aromatyczne danie, które posmakuje całej twojej rodzinie. Z powodzeniem możesz też dodać inne ulubione warzywa – paprykę, pietruszkę, ziemniaki czy kapustę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16489
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5304
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16489
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5304
Składniki
Marchewkę pokrój w plasterki, a pieczarki w plasterki lub paski. Seler naciowy drobno posiekaj razem z cebulą.
W garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj marchewkę, seler i cebulę. Smaż całość przez 5 minut, do ładnego zrumienienia i zeszklenia cebuli.
Dodaj pieczarki i czosnek, a następnie smaż całość przez kolejną minutę.
Następnymi składnikami są fasolka, groszek, tymianek i liście laurowe. Wlej bulion drobiowy i wymieszaj. Doprowadź zupę do wrzenia, przykryj i zmniejsz ogień do małego. Gotuj jarzynową na rosole do miękkości warzyw przez ok. 5 minut.
Mięso z kurczaka rozbierz i porozrywaj dwoma widelcami. Dodaj je do garnka i wymieszaj do połączenia. Wyjmij liście laurowe.
Jarzynową na rosole podawaj od razu po przygotowaniu, na ciepło. Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 2 dni. Alternatywnie możesz zupę też zamrozić na okres do 3 miesięcy.