Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarzynowa na rosole to idealny pomysł na wykorzystanie resztek z dnia poprzedniego. Ilekroć pozostanie ci nieco rosołu z niedzieli, pamiętaj, że dodając nieco warzyw i mięsa drobiowego, możesz stworzyć całkowicie nowe, aromatyczne danie, które posmakuje całej twojej rodzinie. Z powodzeniem możesz też dodać inne ulubione warzywa – paprykę, pietruszkę, ziemniaki czy kapustę.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2448
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 171
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 65
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2448
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 171
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 65
Składniki
Marchewkę pokrój w plasterki, a pieczarki w plasterki lub paski. Seler naciowy drobno posiekaj razem z cebulą.
W garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj marchewkę, seler i cebulę. Smaż całość przez 5 minut, do ładnego zrumienienia i zeszklenia cebuli.
Dodaj pieczarki i czosnek, a następnie smaż całość przez kolejną minutę.
Następnymi składnikami są fasolka, groszek, tymianek i liście laurowe. Wlej bulion drobiowy i wymieszaj. Doprowadź zupę do wrzenia, przykryj i zmniejsz ogień do małego. Gotuj jarzynową na rosole do miękkości warzyw przez ok. 5 minut.
Mięso z kurczaka rozbierz i porozrywaj dwoma widelcami. Dodaj je do garnka i wymieszaj do połączenia. Wyjmij liście laurowe.
Jarzynową na rosole podawaj od razu po przygotowaniu, na ciepło. Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 2 dni. Alternatywnie możesz zupę też zamrozić na okres do 3 miesięcy.