Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka wersja podstawowa, czasem dodaję jeszcze włoszczyznę przesmażoną na maśle. Można dodać też paprykę, zmniejszyć ilość bulionu, żeby powstało gęstsze danie - dużo pysznych wariacji na temat jednej zupy!
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1261
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457913
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1510
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2300
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 607
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1261
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457913
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1510
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2300
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 607
Składniki
Usuwamy wierzchnie liście kapusty i szatkujemy całą główkę. Posiekaną umieszczamy w garnku, zalewamy bulionem do połowy wysokości kapusty – ona puści jeszcze swój sok. Kapustę gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem. W czasie, gdy kapusta się gotuje, sparzamy wrzątkiem pomidory, by łatwo zdjąć skórkę. Po obraniu blendujemy je na przecier.
Gdy kapusta będzie miękka (przy młodej gotowanie nie trwa długo, u mnie było to około 20-25 minut), dodajemy pomidory. Dodatkowo zagęszczamy całość koncentratem i zaprawiamy śmietaną. Doprawiamy słodką papryką i do smaku pieprzem oraz solą. Koperek do zupy dodajemy zawsze na końcu, po zestawieniu garnka z palnika.