Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka wersja podstawowa, czasem dodaję jeszcze włoszczyznę przesmażoną na maśle. Można dodać też paprykę, zmniejszyć ilość bulionu, żeby powstało gęstsze danie - dużo pysznych wariacji na temat jednej zupy!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21623
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21623
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Usuwamy wierzchnie liście kapusty i szatkujemy całą główkę. Posiekaną umieszczamy w garnku, zalewamy bulionem do połowy wysokości kapusty – ona puści jeszcze swój sok. Kapustę gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem. W czasie, gdy kapusta się gotuje, sparzamy wrzątkiem pomidory, by łatwo zdjąć skórkę. Po obraniu blendujemy je na przecier.
Gdy kapusta będzie miękka (przy młodej gotowanie nie trwa długo, u mnie było to około 20-25 minut), dodajemy pomidory. Dodatkowo zagęszczamy całość koncentratem i zaprawiamy śmietaną. Doprawiamy słodką papryką i do smaku pieprzem oraz solą. Koperek do zupy dodajemy zawsze na końcu, po zestawieniu garnka z palnika.