Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta zupa czyli kapuśniak z kapusty kiszonej, bardzo lubiany w mojej rodzinie. Polecam
garnek, nóż, patelnia, łyżka, deska do krojenia,
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Mięso po umyciu włożyć do garnka zalać wodą tak by mięso było zakryte, doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień gazu i gotować dalej. Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz sól do smaku. Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w półplasterki. Cebulę po obraniu pokroić w kostkę , włożyć na rozgrzane masło klarowne podsmażyć do zeszklenia , dodać marchewkę i pietruszkę podsmażać około 5 minut. Ugotowane mięso wyjąć z rosołu i rozdrobnić. Do rosołu dodać warzywa z patelni , pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować około 8 -10 min. W między czasie kapustę kiszoną jeżeli jest zbyt kwaśna opłukać zimną wodą i poszatkować. Dodać do gotującej się zupy. Całość gotować do miękkości warzyw. Na koniec do zupy dodać obrane, rozdrobnione mięso, oraz pokrojoną kiełbasę ( nie koniecznie), doprawić do smaku przyprawą Kucharek oraz pieprzem mielonym. Całość zagęścić delikatną zasmażką z mąki i masła klarownego. Smacznego
Kapuśniaczek gotowy.
Danie gotowe do podania.