Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta zupa czyli kapuśniak z kapusty kiszonej, bardzo lubiany w mojej rodzinie. Polecam
garnek, nóż, patelnia, łyżka, deska do krojenia,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4410
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11980
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5613
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4410
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11980
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5613
Składniki
Mięso po umyciu włożyć do garnka zalać wodą tak by mięso było zakryte, doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień gazu i gotować dalej. Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz sól do smaku. Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w półplasterki. Cebulę po obraniu pokroić w kostkę , włożyć na rozgrzane masło klarowne podsmażyć do zeszklenia , dodać marchewkę i pietruszkę podsmażać około 5 minut. Ugotowane mięso wyjąć z rosołu i rozdrobnić. Do rosołu dodać warzywa z patelni , pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować około 8 -10 min. W między czasie kapustę kiszoną jeżeli jest zbyt kwaśna opłukać zimną wodą i poszatkować. Dodać do gotującej się zupy. Całość gotować do miękkości warzyw. Na koniec do zupy dodać obrane, rozdrobnione mięso, oraz pokrojoną kiełbasę ( nie koniecznie), doprawić do smaku przyprawą Kucharek oraz pieprzem mielonym. Całość zagęścić delikatną zasmażką z mąki i masła klarownego. Smacznego
Kapuśniaczek gotowy.
Danie gotowe do podania.