Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak rybny z warzywami

Kapuśniak rybny z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47365

Dodano:

Odsłon: 287

Z czym kojarzy wam się piątkowy obiad? Nam często z rybą, a jak ryba to surówka z kiszonej kapusty. A jakby połączyć te smaki?

Składniki

  • 300 g fileta z czarnego dorsza
  • 1 szklanka kiszonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 pietruszka
  • 200 g brukselki
  • 1/4 kalafiora
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 2 łyżki smalcu wieprzowego
  • 1 płaska łyżka mąki
  • mielony kminek do smaku
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem.
    Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu.
    Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy 30 min razem z przyprawami.
    Mąkę mieszamy z zimną wodą, dodajemy do potrawy, mieszamy i zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 30 stycznia Super zupka!Pomysł na kapuśniak z rybą świetny:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 30 stycznia Teraz będzie chodził za mną kapuśniak. W tym wydaniu na pewno pyszny.:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 30 stycznia Wygląda pysznie :) Nie jadłam jeszcze kapuśniaku z rybą. Świetny pomysł

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń