Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z czym kojarzy wam się piątkowy obiad? Nam często z rybą, a jak ryba to surówka z kiszonej kapusty. A jakby połączyć te smaki?
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 3904
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 146
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 3904
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 146
Składniki
Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem. Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu. Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy 30 min razem z przyprawami. Mąkę mieszamy z zimną wodą, dodajemy do potrawy, mieszamy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.